Sostenibilitat i col·laboració en el Dia Internacional del Cafè
Avui, 1 d’octubre, se celebra el Dia Internacional del Cafè, una jornada que busca conscienciar sobre la importància d’aquest producte a nivell global i fomentar la sostenibilitat i les bones pràctiques en la cadena de subministrament.
La campanya d’aquest any, sota el lema “El cafè, el teu ritual diari, el nostre viatge compartit”, destaca la necessitat de la col·laboració i l’acció col·lectiva per aconseguir un desenvolupament sostenible en el sector del cafè. La campanya també inclou recursos per visualitzar la col·laboració que es dona al llarg de la cadena de valor del cafè i el seu impacte a escala mundial, posant l’accent en la importància de la seguretat i salut dels treballadors, especialment tenint en compte que un 70% d’ells són dones.
Pel que fa al consum de cafè, al món es consumeixen unes 3.000 milions de tasses diàries, convertint-lo en una de les begudes més populars i socialitzadores. A Espanya, es consumeixen 3,8 kg de cafè per persona a l’any, arribant a servir-se uns 22 milions de tasses de cafè diàriament a gairebé 235.000 establiments d’hostaleria. A casa, els espanyols consumeixen una mitjana de 44 milions de tasses diàries.
En el context de la sostenibilitat, l’Organització Internacional del Cafè (OIC) ha posat en marxa iniciatives per promoure condicions laborals més segures i fomentar la producció sostenible, implementant models d’economia circular que permeten reduir el malbaratament, generar noves fonts d’ingressos, i ajudar a lluitar contra el canvi climàtic. Això permet que el sector cafetal pugui contribuir positivament al desenvolupament econòmic i social, promovent la prosperitat per als productors i els treballadors del cafè.
Altres articles d’interès:Sopa de carbassa i consells verds per a la tardor!