Medi
Cap resultat
Veure tots els resultats
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
Revista de Badalona
Cap resultat
Veure tots els resultats

La cara oculta dels alvocats

perRedacció
2 de juliol de 2024
a Menjar sa, Productes bio
0 0
0
La cara oculta dels alvocats: Un desastre mediambiental

La cara oculta dels alvocats: Un desastre mediambiental

ADVERTISEMENT
Share on FacebookShare on Twitter

La cara oculta dels alvocats

La creixent demanda d’alvocats a Europa i Amèrica del Nord ha triplicat la producció mundial en poc més de 20 anys. No obstant això, aquesta popular fruita és cada vegada més controvertida a causa dels impactes ambientals del seu cultiu i distribució.

Els alvocats, originaris d’Amèrica Central i del Sud, han esdevingut un “superaliment” gràcies als seus beneficis per a la salut. Tot i això, la seva producció genera importants problemes ambientals. La majoria de les plantacions d’alvocat depenen de fertilitzants i combustibles fòssils, augmentant les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

 

 

Els alvocats tenen una petjada de carboni d’uns 2,5 kg de CO₂ equivalent per kg, molt superior a la de moltes altres fruites com els plàtans (0,9 kg de CO₂e per kg) i les pomes (0,4 kg de CO₂e per kg). Tot i que el transport marítim redueix les emissions en comparació amb altres mètodes, la seva distribució global continua sent un problema per al medi ambient.

A més, els arbres d’alvocat requereixen una gran quantitat d’aigua, uns 1.000 litres per kg de fruita, i es conreen sovint en regions amb estrès hídric, com Mèxic, el major productor mundial. Aquest cultiu intensiu pot perjudicar l’accés a l’aigua de la població local.

La transformació de les pràctiques agrícoles tradicionals en grans plantacions de monocultiu ha desplaçat altres cultius natius, incrementant l’ús de pesticides i fertilitzants sintètics, amb conseqüències negatives per a la biodiversitat i la salut humana. En regions com Michoacán, la desforestació causada per noves plantacions d’alvocat amenaça la biodiversitat local.

Els impactes humans també són significatius. Tot i que el comerç d’alvocats proporciona ingressos als agricultors, els problemes ambientals i el crim organitzat associats a les plantacions poden perjudicar les comunitats locals.

No hi ha solucions fàcils, però la cerca d’alvocats de comerç just o produïts orgànicament pot ajudar a mitigar alguns impactes negatius. Els consumidors també poden considerar varietats alternatives d’alvocat i veure aquesta fruita com un caprici en lloc d’un aliment bàsic habitual per reduir la demanda i els efectes ambientals.

 

Altres articles d’interès: Com crear un hort urbà d’estiu: trucs per a l’èxit!

ADVERTISEMENT

Relacionat Articles

La Cuina del Bolet celebra 25 anys al Berguedà amb més restaurants i un sopar d’aniversari
Menjar sa

La Cuina del Bolet celebra 25 anys al Berguedà amb més restaurants i un sopar d’aniversari

La Cuina del Bolet celebra 25 anys al Berguedà amb més restaurants i un sopar d’aniversari El Berguedà es...

perClúster de Muntanya
16 de setembre de 2025
Les pomes de muntanya de Biolord: petites, ecològiques i amb molta personalitat
Menjar sa

Les pomes de muntanya de Biolord: petites, ecològiques i amb molta personalitat

Les pomes de muntanya de Biolord: petites, ecològiques i amb molta personalitat Malgrat la sequera dels darrers anys, els...

perClúster de Muntanya
18 d'agost de 2025
Manca d’insecticides i més fruita descartada: el sector reclama solucions contra el trip
Menjar sa

Manca d’insecticides i més fruita descartada: el sector reclama solucions contra el trip

Manca d’insecticides i més fruita descartada: el sector reclama solucions contra el trip Els productors de fruita de Catalunya,...

perClúster de Muntanya
19 de juliol de 2025
Festucs fan la vista clara
Menjar sa

Els festucs fan la vista clara

La luteïna i la zeaxantina són dos carotenoides, concretament són xantofil·les, no carotens. Per tant, no donen lloc a...

perEnric I. Canela
26 de novembre de 2024
Següent Publicació
Hidrogen: L'oportunitat energètica d'Espanya

Hidrogen: L'oportunitat energètica d'Espanya

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Medi

© 2021 Medi.cat - Powered by Dringa.

  • Qui Som
  • Socis Protectors
  • redaccio@medi.cat
  • publicitat@medi.cat
  • Donacions
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
  • Política de Cookies
  • Contacte

Subscriu-te al nostre Newsletter

    He llegit i accepto la Política de Privacitat

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In
    Cap resultat
    Veure tots els resultats
    • Energia verda
    • Construcció
    • Mobilitat
    • Meteo
    • Menjar sa
    • Medi blau
    • Ecopolítica
    • Aigua
    • Economia
    • Turisme i Natura
    • Contingut de marca
    • MediTV

    © 2023 Medi.cat