La Diputació de Girona lluita contra l’ungla de gat al Cap de Creus
La Diputació de Girona ha iniciat treballs verticals als penya-segats del Cap de Creus per erradicar l’ungla de gat, una flor invasora que amenaça la vegetació autòctona. En el marc del projecte LIFE medCLIFFS, les actuacions es duran a terme manualment durant els pròxims tres anys a 21 hectàrees a zones com el Port de la Selva, Cadaqués i Roses, amb una inversió de 175.482,25 euros.
La proliferació de flors exòtiques invasores és un problema crescent a Catalunya, especialment a les zones costaneres gironines. La Diputació, a través del seu servei de Medi Ambient, està prenent mesures per frenar l’expansió de l’ungla de gat al Parc Natural de Cap de Creus. D’aquesta manera, es retirarà manualment aquesta espècie en espais verticals, abordant la seva introducció a la demarcació mitjançant la jardineria i la naturalització en penya-segats.
El Parc Natural de Cap de Creus, en col·laboració amb el projecte LIFE medCLIFFS, realitzarà accions addicionals per eradicar aquesta planta en jardins privats i espais plans. Amb origen a Sud-àfrica, l’ungla de gat, amb la seva ràpida expansió, amenaça platges i penya-segats litorals, competint amb la vegetació autòctona i afectant els hàbitats i la biodiversitat.
Altres articles d’interès: Conferència del Decenni de l’Oceà 2024