ALIMENTARIA és el punt de trobada ineludible per als professionals de la indústria de l’alimentació, begudes i food service. Aquest any es celebra a Barcelona al recinte firal GRAN VIA del 18 al 21 de Març.
L’esdeveniment destaca les últimes innovacions en estalvi energètic, sostenibilitat, gestió de recursos humans i millora de l’experiència del client al sector. A més del 43% d’oferta global en equipament i maquinària per a l’hostaleria, es presentarà una àmplia gamma d’accessoris, parament, servei de taula, equips i productes relacionats amb cafè, forn i pastisseria. També es mostrarà articles d’interiorisme, decoració, tèxtil i mobiliari, juntament amb les últimes solucions tecnològiques per al sector Horeca.
Els nous equips destaquen la creixent incorporació de la intel·ligència artificial (*IA) a l’hostaleria. Aquesta esdeveniment com una eina essencial per optimitzar diverses tasques, com la identificació i preparació d’aliments, control amb sensors de temperatura i salubritat abans i durant la cocció, i la gestió d’inventaris.
Una resposta al constant creixement dels productes ecològics i orgànics és la opertura del Saló “Organic Foods”. A Barcelona en resposta al creixement ininterromput dels productes ecològics i orgànics, neix el saló “Organic Foods” amb l’objectiu de donar la màxima visibilitat a aquest segment emergent. Espanya, com un dels principals països productors del món en aquest àmbit, es converteix en l’escenari ideal per a aquest esdeveniment.
L’ascens del mercat de l’alimentació ecològica ha consolidat aquest sector com un punt focal d’interès per a la indústria i la distribució organitzada. És en aquest context que “Organic Foods” emergeix com una oportunitat inigualable per a empreses i distribuïdors per exhibir i descobrir les últimes novetats i tendències en productes ecològics.
El saló, que compta amb un pavelló dedicat als productors ecològics espanyols amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, serà el lloc on es lliurarà el prestigiós guardó “The Organic Market & Trends Award”. Aquest premi, en col·laboració amb FIAB (Federació Espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes), reconeixerà el producte ecològic amb major projecció internacional.
“Organic Foods” sorgeix com un punt de trobada essencial per a aquells immersos en la indústria ecològica, brindant una plataforma única per al networking, la promoció i la identificació de les oportunitats emergents en aquest sector en expansió. Amb l’entusiasme dels productors espanyols, el suport governamental i la col·laboració amb agents clau com FIAB, aquest esdeveniment promet ser una peça fonamental per a la indústria dels productes ecològics i orgànics.
Alimentària 2024 presenta una nova sectorització atesa l’especialització de la seva oferta i a les noves tendències del mercat, amb l’objectiu de facilitar la visita del públic visitant professional.
1. ALIMENTÀRIA TRENDS: alimentació free from, funcionals, dietètics, halal, kosher, plant based, vegana
2. COFFEE, BAKERY & PASTRY: cafès, te i infusions, panificació, pastisseria, gelats, farines i cobertures, fruites congelades
3. EXPOCONSER: conserves i semiconserves
4. FINI FOODS: productes de gamma gurmet o delicatessen, olis d’oliva
5. FOODTECH: equipament, ingredients i tecnologia per a la indústria alimentària i begudes
6. GROCERY FOODS: productes alimentaris diversos, arrossos, sopes i pasta, llegums, salses, espècies i condiments, plats
preparats, fruites i verdures fresques
7. INTERNATIONAL PAVILIONS: participacions agrupades de procedència internacional
8. INTERCARN: productes carnis i derivats
9. INTERLACT: productes lactis i derivats
10. LANDS OF SPAIN: participacions agrupades de procedència nacional
11. ORGANIC FOODS: aliments amb certificació ecològica
12. RESTAURAMA: aigües, refrescos, sucs i cerveses, begudes alcohòliques, productes d’aperitiu, congelats, productes d’IV i V gamma,
ingredients, bases i preparats culinaris, aliments de food service
13. SNACKS, BISCUITS & CONFECTIONARY: snacks i fruita seca, dolços, xocolates, galetes, brioixeria, confiteria, torrons.
Altres articles d’interès: Menjar sa amb menys diners