Quan es tracta de perdre pes, tant la quantitat calòrica com la qualitat dels aliments que consumim diàriament cobren una gran importància en la nostra dieta. Per això, els especialistes recomanen incloure cada vegada més el consum d’aliments naturals i sense tòxics.
És molt important que triïs esmorzars saludables (millor si són ecològics) que t’ajudin a controlar el pes i que estiguin elaborats amb ingredients de qualitat, com a fruites, verdures o altres productes ecològics.
Consumir aliments rics en proteïnes en l’esmorzar és una de les claus per a la pèrdua de pes. Això ocorre perquè la ingestió d’aquest macronutrient en el primer menjar del dia ens ajuda a mantenir la sensació de sacietat durant més temps, a més d’evitar l’emmagatzematge de greixos i d’accelerar el metabolisme. La proteïna és un aliment que implica una despesa calòrica en la seva digestió. Concretament, s’estima que el cos ha de cremar fins a un 30% de les seves calories per a digerir les proteïnes. Aquest és un dels motius pels quals s’inclou la proteïna en els desdejunis per a aprimar l’abdomen, per exemple.
7 Esmorzars ecològics saludables per a baixar de pes
Coques de civada proteiques
A més d’una bona base per a l’esmorzar, les coques proteiques de civada poden ser incloses en diferents menjars al llarg del dia, tant en receptes ‘dolces’ com salades. Aquí oferim un suggeriment d’elaboració, però tira-li imaginació i prova a degustar-la amb les combinacions que més t’agradin, sempre tenint en compte l’aportació calòrica i la importància de combinar-la amb aliments saludables, preferentment ecològics.
Ingredients: 4 clares d’ous, 1/3 tassa de civada (molta o en flocs), 1 polsim de canyella, 1/2 plàtan (si vols donar-li un toc més dolç) i 1 cucharadita de vainilla.
Preparació: Liquar tots els ingredients. Preparar les coques en una paella o planxa antiadherent. Si és necessari, pots estendre una mica d’oli d’oliva per a evitar que es peguin.
Truita amb alvocat i ruca
Els greixos bons són essencials per al correcte desenvolupament de l’organisme i, per tant, han d’estar incloses en una dieta d’esmorzars saludables (que no engreixen i, per tant, ens poden ajudar a aprimar), fins i tot quan el principal objectiu és la pèrdua de pes.
Ingredients: 2 ous, 1 ceba tendra, 1 alvocat, sal i pebre, un grapat de ruces i oli d’oliva.
Preparació: Escalfar la ceba tendra a foc mitjà. Afegir-la en dos ous batuts amb mig alvocat tallat en tires. Afegir sal i pebre. Cuinar la truita en una paella amb unes gotetes d’oli d’oliva. Acompanyar amb ruca i la meitat de l’alvocat.
Civada: púding de xia, iogurt, civada i fruits vermells
Pel seu alt contingut en fibra i per disminuir l’absorció dels carbohidrats, les llavors de xia són ideals per als quals busquen perdre greix i llevar-se uns kilitos de més. Pots incloure-la en el teu esmorzar amb civada, en forma de púding i amb l’aportació proteica del iogurt natural (preferentment d’estil grec).
Ingredients: 1 cda. de llavors de xia, 1 cda. de flocs de civada, 2 cda. de iogurt grec natural, 2 cda. de beguda de coco, maduixes i nabius ecològics.
Preparació: Per a preparar aquest esmorzar, molt saludable i perfecte per a baixar de pes, has de barrejar les llavors de xia, el iogurt i la beguda de coco en un potet de cristall, afegir la civada i després les maduixes, els nabius i el coco. Finalment, deixa-ho en la nevera mínim 4 hores abans de consumir-ho perquè es barregin bé els sabors i agafi la temperatura perfecta per a prendre.
Torrada amb salmó i ou escalfat
Si vols controlar el pes sense renunciar a un esmorzar delicios i saludable, aquesta recepta de torrada de salmó i ou escalfat és una excel·lent opció per a tu.
Ingredients: Pa integral, salmó fumat, 1 ou ecològic, sal i pebre, cebollí o farigola per a decorar.
Preparació: Torrar el pa. Escalfar un ou en aigua bullent amb unes gotetes de vinagre. Muntar la torrada amb el salmó en la base, l’ou escalfat, salpebrar i afegir cebollí o farigola al gust.
Smoothie de maduixa i plàtan
Aquesta és una alternativa ràpida i saludable per a incloure en una rutina d’esmorzar que a penes engreixen. Aquest batut és senzill de preparar i una de les seves claus consisteix en, com no, triar ingredients de bona qualitat com les fruites ecològiques.
Ingredients: 100 grams de maduixes, 1 plàtan, 250 ml de llet (pot ser vegetal), gel (al gust).
Preparació: Liquar tots els ingredients en la batedora. Si la consistència és molt densa, afegir una mica més de llet o de gel i batre novament.
Galetes de civada i plàtan
Per als fans dels esmorzars saludables baixos en calories amb civada, aquesta és una excel·lent recepta ja que pot ser preparada amb antelació per a fer front a les presses del dia a dia.
Ingredients: 2 plàtans madurs, 1 got de civada ecològica, trossets de xocolata 100% o canyella (al gust), 1 cucharita de pasta de dàtils (al gust).
Preparació: Aixafar els plàtans i barrejar bé amb els altres ingredients. Donar-li la forma de galeta a la pasta i enfornar durant 15-20 minutos.
Torrada de pollastre i tomàquet
Si t’encanten les torrades, no deixis d’incloure aquesta recepta en els teus desdejunis sans per a aprimar. És senzilla i ràpida de preparar, a més de rica en proteïna.
Ingredients: 1 llesca de pa integral, fulles d’espinac, 1 filet de pollastre, 1/2 tomàquet ecològic trossejat, sal i pebre molt (al gust).
Preparació: Torrar el pa. Trossejar el tomàquet. Cuinar un pit de pollastre a la planxa i muntar la torrada, afegint una mica d’espinacs en la base.
Altres articles d’interès: Eurofulla: Garantia ecològica