La Setmana de la Natura: Catalunya en marxa per la conservació ambiental
Amb l’arribada imminent de la Setmana de la Natura, Catalunya es prepara per un dels esdeveniments més destacats en la defensa de la biodiversitat i la preservació del medi ambient. Aquesta campanya, reconeguda com la més gran d’implicació ciutadana per a la defensa de la natura a la regió, promou una sèrie d’activitats arreu del territori català amb l’objectiu d’augmentar la consciència sobre la importància de protegir i cuidar els ecosistemes naturals.
La Setmana de la Natura, que se celebra del 22 de maig al 5 de juny, coincideix amb dates clau en el context actual de crisi ecològica i climàtica. Amb iniciatives que s’inicien el Dia Internacional de la Diversitat Biològica i culminen el Dia Mundial del Medi Ambient, la campanya busca posar èmfasi en la necessitat urgent de conservar la biodiversitat i reconèixer la nostra interdependència amb la natura.
La Secretaria d’Acció Climàtica juga un paper clau en aquest esdeveniment, organitzant diverses activitats des dels parcs naturals i altres centres especialitzats en medi ambient. Això inclou la participació de la Xarxa d’Escoles Verdes i Sostenibles i la Xarxa de Museus Etnològics de la Generalitat. Entre les activitats programades destaca la Jornada Biblioteques Ambientals i ODS el 30 de maig, que coincideix amb el Dia Europeu dels Parcs, i aborda temes com el canvi climàtic i la sequera.
Cada any, la Setmana de la Natura tria un tema central per centrar els seus esforços de sensibilització. Enguany, sota el lema “Connectem la natura”, es posa de relleu la importància de la interconnexió dels ecosistemes per a la supervivència de les espècies i la prestació de serveis ecosistèmics essencials per a la societat.
Amb més de cent organitzacions ambientals treballant activament en la protecció i conservació dels ecosistemes catalans, la Setmana de la Natura es consolida com un dels esdeveniments més rellevants de participació ciutadana en favor del medi ambient a la regió. Aquest és el moment per apropar-se a aquestes entitats i conèixer de primera mà la seva feina vital en la preservació del nostre patrimoni natural.
Altres articles d’interès: Grècia, primer país europeu a prohibir la pesca d’arrossegament de fons