A Badalona hi ha ganes de voler fer bé les coses per part de la població. De tenir iniciativa, generar nous serveis, en definitiva, prestar-se a la ciutat.
Avui parlem del restaurant ‘Què s’hi cou’. Quan dinem fora, cadascú busca en funció dels seus gustos, necessitats, possibilitats… Són molts els factors que poden influir a l’hora de triar un restaurant o un altre. I en aquesta línia, en David Rodon i en Ferran Solà, van crear el ‘Què s’hi cou’. Un restaurant amb possibilitat de fer menú de mig dia, menú degustació, carta, sopars… Avui parlarem dels menús del dia.
El menú del dia, original de França, ‘menu du jour’, va arribar a Catalunya cap a mitjans del segle XX, quan des del règim franquista es va voler impulsar un menú més econòmic, que podia atreure a més clients i també facilitar el turisme. L’inici del menú comptava amb un preu fix, fet que va comportar discrepàncies per part dels propietaris dels restaurants i que va provocar que en molts casos la qualitat fos molt menor. Després, aquest preu establert va desaparèixer i cada restaurant va optar pel seu model, sempre amb l’essència de poder menjar a un cost inferior respecte al de la carta.
Des d’aleshores, els menús han evolucionat i actualment són molts els restaurants que es caracteritzen i omplen el seu local cada migdia gràcies al menú del dia. Un exemple de saber treure el màxim de suc i aprofitar el potencial del torn del migdia és el restaurant de Badalona ‘Què s’hi cou’.
Al ‘Què s’hi cou’ trobem un menú de dilluns a divendres amb primer plat, segon, beguda, postres i possibilitat d’afegir diferents “extres” en funció del dia. En David i en Ferran expliquen que la filosofia del menú és la cuina senzilla, casolana, però sempre de màxima qualitat. El seu objectiu és que al ‘Què s’hi cou’ et puguis sentir com a casa. I és que aquest ambient familiar també es trasllada a l’interior del negoci, ja que en David i en Ferran són amics de tota la vida i la cuina és liderada per la Pili, la mare d’en David. La Pili, de 64 anys, asseguren que és la “alma de la cocina”. Ella arriba cada matí al restaurant, com qui entra a la cuina de casa seva per preparar un gran dinar, i comença a preparar el servei del dia. Un mètode i una rutina que es repeteix a diari. La Pili aporta la seva gran capacitat culinària, però sobretot amor i carinyo cap a la gastronomia i la seva feina. Tot això, d’una manera o altre, es trasllada als clients. I és que al ‘Què s’hi cou’ s’hi està com a casa. A més, compten amb un badiu ADN badaloní que permet dinar i fer trobades a l’aire lliure.
Pròximament us descobrirem alguna de les receptes de la Pili a Revista de Badalona…