L’adéu definitiu a les plaques solars amb un invent transparent per generar energia a casa.
Una empresa del Japó ha desenvolupat un vidre solar transparent de quars de silici. Sense obres, aquest invent promet generar energia a casa teva.
És capaç de capturar part de l’espectre de llum i convertir-lo directament en energia utilitzable. Diguem adéu a les plaques solars tradicionals.
A Espanya, el sector fotovoltaic està en auge. Els ciutadans busquen reduir les seves factures de la llum, i aquesta nova tecnologia podria ser la solució que estan esperant.
Amb aquesta innovació, la transició cap a l’energia renovable pot ser més accessible i estèticament agradable. Estarem veient el final de les plaques solars tal i com les coneixem?
En un context inflacionari, la indústria segueix en la cerca de noves fórmules per a millorar l’eficiència. Noves cèl·lules prometen fins a un 40% més d’energia, i un cristall innovador genera hidrogen.
Una empresa japonesa ha presentat un vidre revolucionari que converteix qualsevol finestra en un panell fotovoltaic, augmentant la producció d’electricitat. Un avenç significatiu per a la sostenibilitat i les necessitats dels ciutadans.
Les empreses continuen la seva carrera per oferir alternatives que no només siguin eficients sinó també accessibles per als consumidors. Estem veient un canvi radical en la manera com generem i utilitzem l’energia.
La corporació *inQs ha presentat el seu vidre solar innovador *SQPV al CES 2024, la fira tecnològica més important del món. Aquesta tecnologia ha aconseguit diversos premis, destacant-se com a millor innovació.
El *SQPV, un vidre solar transparent, és la nova aposta per a finestres, façanes i vidrieres. Aprofita tant la llum solar visible com la invisible, incloent raigs X i infrarojos, fins i tot en dies ennuvolats.
Amb la capacitat de convertir la llum en electricitat, aquest cristall utilitza nanomaterials entre dues làmines de vidre conductor. Destaca per captar la llum des de tots els angles, incloent les vores del vidre, potenciant la seva eficiència.
Ideal per a edificis amb vidrieres, aquest artefacte no només proporciona llum natural, sinó que també genera energia, contribuint a una reducció de la petjada de carboni. A més, la seva composició amb materials comuns facilita el reciclatge, reforçant la seva sostenibilitat.
Altres articles d’interès: La UPC presenta el Laboratori d’Hidrogen, una infraestructura crucial per a l’estratègia energètica a Catalunya