La Cuina del Bolet celebra 25 anys al Berguedà amb més restaurants i un sopar d’aniversari
El Berguedà es prepara per a una tardor especialment gastronòmica amb el 25è aniversari de la campanya Cuina del Bolet, impulsada per l’Associació d’Hostaleria i Turisme de la comarca. L’edició d’aquest any, que començarà el 20 de setembre i s’allargarà fins al 23 de novembre, reunirà una vintena de restaurants —la xifra més alta fins ara— que oferiran menús on el bolet serà el gran protagonista, des dels entrants fins a les postres.
Els establiments combinaran plats tradicionals amb creacions més innovadores per mostrar, segons l’organització, “la gran versatilitat culinària dels bolets”. Entre els participants hi ha restaurants com Ca l’Amagat (Bagà), Cal Candi (Vilada), Cal Majoral (L’Espunyola), Els Casals (Sagàs), La Cabana (Berga) o La Taverna (Gironella), entre molts altres.
Per commemorar el quart de segle de la campanya, s’ha programat un sopar d’aniversari obert al públic el 2 d’octubre a les carpes del passeig de la Indústria de Berga, a partir de les 20.30 h. El menú anirà a càrrec de Les Alzines Càtering i té un preu de 50 euros. La presidenta de l’entitat, Sílvia Culell, destaca que serà “un moment per agrair a tothom que ha donat suport a la iniciativa i per gaudir de la gastronomia local en un ambient festiu”.
Aquella mateixa nit s’encetarà també la ruta de sopars maridats, que s’estendrà cada dijous d’octubre i novembre. Aquests àpats temàtics combinaran plats amb bolets i vins de la DO Pla de Bages, amb cellers com Abadal i Caves i Vins Oriol Rosell.
Amb aquesta edició, la Cuina del Bolet reafirma el seu paper com a cita imprescindible de la tardor al Berguedà, afavorint tant el producte estrella de la temporada com el talent culinari de la comarca.
