Medi
Cap resultat
Veure tots els resultats
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
Revista de Badalona
Cap resultat
Veure tots els resultats

Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics!

perRedacció
30 d'octubre de 2024
a Alimentació bio, Menjar sa
0 0
0
Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics!

Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics!

ADVERTISEMENT
Share on FacebookShare on Twitter

Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics!

Els panellets són dolços tradicionals catalans que es preparen i consumeixen especialment durant la festivitat de la Castanyada, que se celebra el 31 d’octubre. L’origen dels panellets es remunta a l’època medieval, quan eren elaborats amb ingredients senzills com l’ametlla i el sucre, simbolitzant la collita de les ametlleres.

Aquí tens una recepta per fer ecopanellets, una versió més saludable i ecològica dels panellets tradicionals, perfecta per a la Castanyada. Aquesta recepta és senzilla, sense sucre afegit, i ideal per a tots els amants de la cuina sostenible.

Ingredients:

  • 500 g d’ametlla ecològica crua mòlta
  • 3 cullerades soperes de xarop d’atzavara (agave)
  • 100 g de moniato o patata bullida ecològica
  • 2 clares d’ou ecològic

Elaboració:

  1. Preparar l’ametlla: Comença per trinxar l’ametlla fins a aconseguir una textura molt fina. Això ajudarà a obtenir una massa més suau i homogènia.
  2. Bullir i triturar el moniato: Bullim el moniato (o la patata) i, un cop cuit, el triturem fins que quedi ben fi. És important que el moniato estigui tebi quan el barregem amb els altres ingredients.
  3. Barrejar ingredients: Afegeix el xarop d’atzavara i les clares d’ou al moniato triturat, i barreja-ho tot bé fins que s’integrin.
  4. Incorporar l’ametlla: Un cop tinguis una mescla homogènia, afegeix l’ametlla mòlta i treballa la massa fins que quedi compacta.
  5. Formar els panellets: Ara pots donar forma als panellets segons les teves preferències. Per als de pinyons, simplement passa les boles per pinyons i pinta-les amb rovell d’ou perquè agafin color.
  6. Variants de sabors: Si vols fer panellets de cacau, coco o cafè, aparta una part de la massa i afegeix-hi cacau en pols, coco ratllat o cafè en pols. Mantingues la proporció de la meitat del condiment respecte a la massa original.

Consells:

  • Assegura’t que tots els ingredients siguin ecològics per a garantir un producte més saludable i sostenible.
  • Pots experimentar amb altres ingredients naturals, com fruits secs o espècies, per afegir variacions de sabor.

Celebrar festes com la Castanyada de manera sostenible és fonamental per preservar tant la tradició com el medi ambient. Incorporar ingredients ecològics en la seva preparació, com ametlles i moniatos de cultiu sostenible, redueix l’impacte ambiental i promou la salut. A més, aquestes pràctiques contribueixen a mantenir vius els sabors tradicionals, respectant la biodiversitat i els productors locals. La combinació de tradició i sostenibilitat no només enriqueix les nostres festes, sinó que també garanteix que les futures generacions puguin gaudir d’aquestes celebracions.

Els ecopanellets són una deliciosa manera de celebrar la tardor de manera saludable i responsable amb el medi ambient. Bon profit!

 

Altres articles d’interès: La Castanyada: Tradició, Sostenibilitat i Gust a Tardor

Tags: CastanyadaCatalunyaEcopanelletsmenjar saMoniatoPanelletsTots Sants
ADVERTISEMENT

Relacionat Articles

Festucs fan la vista clara
Menjar sa

Els festucs fan la vista clara

La luteïna i la zeaxantina són dos carotenoides, concretament són xantofil·les, no carotens. Per tant, no donen lloc a...

perEnric I. Canela
26 de novembre de 2024
 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya
Alimentació bio

 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya

 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya Amb l'arribada de la tardor, Catalunya es prepara...

perRedacció
14 d'octubre de 2024
La Castanyada: Tradició Sostenibilitat i Gust a Tardor
Alimentació bio

La Castanyada: Tradició, Sostenibilitat i Gust a Tardor

La Castanyada: Tradició, Sostenibilitat i Gust a Tardor Catalunya celebra la Castanyada, una festivitat plena de tradició i sabor,...

perRedacció
11 d'octubre de 2024
Bolets que pots trobar a l'octubre a casa nostra
Menjar sa

Bolets que pots trobar a l’octubre a casa nostra

La temporada de bolets a Catalunya depèn molt de les condicions climàtiques, especialment de les pluges i les temperatures....

perRedacció
7 d'octubre de 2024
Següent Publicació
Descobreix rutes de bolets a Catalunya: Una aventura natural

Descobreix rutes de bolets a Catalunya: Una aventura natural

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Medi

© 2021 Medi.cat - Powered by Dringa.

  • Qui Som
  • Socis Protectors
  • redaccio@medi.cat
  • publicitat@medi.cat
  • Donacions
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
  • Política de Cookies
  • Contacte

Subscriu-te al nostre Newsletter

    He llegit i accepto la Política de Privacitat

    Cap resultat
    Veure tots els resultats
    • Energia verda
    • Construcció
    • Mobilitat
    • Meteo
    • Menjar sa
    • Medi blau
    • Ecopolítica
    • Aigua
    • Economia
    • Turisme i Natura
    • Contingut de marca
    • MediTV

    © 2023 Medi.cat

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In