Medi
Cap resultat
Veure tots els resultats
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
Revista de Badalona
Cap resultat
Veure tots els resultats

La Castanyada: Tradició, Sostenibilitat i Gust a Tardor

perRedacció
11 d'octubre de 2024
a Alimentació bio, Menjar sa, Productes bio
0 0
0
La Castanyada: Tradició Sostenibilitat i Gust a Tardor

La Castanyada: Tradició Sostenibilitat i Gust a Tardor

ADVERTISEMENT
Share on FacebookShare on Twitter

La Castanyada: Tradició, Sostenibilitat i Gust a Tardor

Catalunya celebra la Castanyada, una festivitat plena de tradició i sabor, que coincideix amb el canvi de fulles i l’arribada de la tardor. Cada any, el 31 d’octubre, els catalans es reuneixen per gaudir d’un dels fruits més emblemàtics de la temporada: les castanyes. A més de la seva delícia gustativa, la festivitat promou una consciència sobre la sostenibilitat i la importància de la compra local.

La Castanyada s’ha convertit en una celebració on es combinen les tradicions familiars amb la gastronomia local. Les castanyes, el moniato i els panellets són els protagonistes d’aquest àpat festiu, que sol incloure també una bona dosi de caliu humà i activitats tradicionals. Segons experts en gastronomia local, la preparació d’aquestes delícies es pot fer de manera sostenible, comprant productes de temporada i d’origen local. Així, es fomenta l’economia del territori i es redueix l’impacte ambiental del transport .

Recol·lecció i Preparació de Castanyes

Trobar les millors castanyes pot ser una experiència gratificant. Els boscos de castanyers, com els del Montseny o les Guilleries, són llocs ideals per a la seva recol·lecció. La temporada de castanyes s’estén d’octubre a novembre, quan els fruits caure del arbre madurs. La preparació és senzilla: cal fer un tall en forma de creu abans de coure-les al forn, a la brasa o fins i tot bullides .

A més, es recomana l’ús de decoracions naturals per a la festivitat. Fulles seques, castanyes i altres elements naturals poden ser utilitzats per embellir les taules i els espais on es celebri la Castanyada, creant un ambient càlid i acollidor .

Una Festa per a Tothom

La Castanyada no només és un moment de degustar castanyes, sinó també d’organitzar activitats tradicionals i de fomentar la unió familiar. Es poden realitzar jocs i manualitats que impliquin als més petits, educant-los sobre la importància de la sostenibilitat i la preservació de les tradicions. Això ajuda a mantenir viva la història cultural de Catalunya, alhora que es promou un model de vida respectuós amb el medi ambient​.

La Castanyada és una oportunitat no només per gaudir de la gastronomia típica de la tardor, sinó també per reflexionar sobre la nostra relació amb la natura i la importància de la sostenibilitat. Així, aquest any, quan gaudeixis de les castanyes, recorda la importància de consumir de manera responsable i de participar en la rica tradició que la Castanyada representa per a Catalunya.

 

Altres articles d’interès: Sopa de carbassa i consells verds per a la tardor!

Tags: CastanyadaCastanyesCatalunyasostenibilitatTardorTradició
ADVERTISEMENT

Relacionat Articles

La Cuina del Bolet celebra 25 anys al Berguedà amb més restaurants i un sopar d’aniversari
Menjar sa

La Cuina del Bolet celebra 25 anys al Berguedà amb més restaurants i un sopar d’aniversari

La Cuina del Bolet celebra 25 anys al Berguedà amb més restaurants i un sopar d’aniversari El Berguedà es...

perClúster de Muntanya
16 de setembre de 2025
Les pomes de muntanya de Biolord: petites, ecològiques i amb molta personalitat
Menjar sa

Les pomes de muntanya de Biolord: petites, ecològiques i amb molta personalitat

Les pomes de muntanya de Biolord: petites, ecològiques i amb molta personalitat Malgrat la sequera dels darrers anys, els...

perClúster de Muntanya
18 d'agost de 2025
Manca d’insecticides i més fruita descartada: el sector reclama solucions contra el trip
Menjar sa

Manca d’insecticides i més fruita descartada: el sector reclama solucions contra el trip

Manca d’insecticides i més fruita descartada: el sector reclama solucions contra el trip Els productors de fruita de Catalunya,...

perClúster de Muntanya
19 de juliol de 2025
Festucs fan la vista clara
Menjar sa

Els festucs fan la vista clara

La luteïna i la zeaxantina són dos carotenoides, concretament són xantofil·les, no carotens. Per tant, no donen lloc a...

perEnric I. Canela
26 de novembre de 2024
Següent Publicació
La sequera persisteix a Catalunya malgrat les pluges recents

La sequera persisteix a Catalunya malgrat les pluges recents

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Medi

© 2021 Medi.cat - Powered by Dringa.

  • Qui Som
  • Socis Protectors
  • redaccio@medi.cat
  • publicitat@medi.cat
  • Donacions
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
  • Política de Cookies
  • Contacte

Subscriu-te al nostre Newsletter

    He llegit i accepto la Política de Privacitat

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In
    Cap resultat
    Veure tots els resultats
    • Energia verda
    • Construcció
    • Mobilitat
    • Meteo
    • Menjar sa
    • Medi blau
    • Ecopolítica
    • Aigua
    • Economia
    • Turisme i Natura
    • Contingut de marca
    • MediTV

    © 2023 Medi.cat