Hamburgueses de Mango i Alvocat: Una explosió de sabors ecològics!
Avui et portem una recepta ecològica vegetariana que sorprendrà a tota la família: hamburgueses de mango i alvocat. Fàcil de preparar, deliciosa i ideal per als dies calorosos de primavera o estiu.
Ingredients
– 1 cullerada de llet de coco
– 4 cullerades de coco ratllat
– 2 pans integrals per a hamburguesa
– 1 mango ecològic petit
– 1 alvocat ecològic
– 1 pastanaga orgànica
– 1 llauna de mongetes petites cuites
– 30 ml de salsa de xili
– 2 cullerades d’oli de coco
– 1 cullerada de suc de llimona
– 1 xàlota ecològica
– ½ gra d’all
– 1 manoll petit de coriandre fresc
– Sal marina
– Pebre
Preparació
Crema d’alvocat:
1. Parteix l’alvocat per la meitat i treu l’os. Amb una cullera, separa la carn de la pell.
2. Pela l’all i barreja’l amb l’alvocat, la part sòlida de la llet de coco i el suc de llimona en una batedora.
3. Bateu fins aconseguir una crema homogènia. Assaona amb sal i pebre.
Salsa de mango:
1. Pela el mango i talla la polpa longitudinalment. Tritura la meitat de la polpa fins obtenir un puré, i talla l’altra meitat a daus petits.
2. Barreja les dues preparacions en un bol amb la salsa de xili.
3. Renta el coriandre, eixuga’l amb paper de cuina. Pica finament les tiges i talla les fulles per la meitat.
4. Assaona la salsa de mango amb sal i pebre.
Hamburgueses de mongetes:
1. Pela la xàlota i pica-la finament.
2. Escorre bé les mongetes fins que quedin seques. Posa la meitat de les mongetes a la batedora i fes un puré. L’altra meitat, aixafa-la de manera irregular amb una forquilla.
3. Barreja les dues parts en un bol amb una mica de coco ratllat. Salpebra al gust.
4. Forma dues boles amb la massa i dona’ls forma d’hamburguesa. Si la massa és poc compacta, afegeix més coco ratllat.
5. Escalfa una cullerada d’oli de coco en una paella i fregeix les hamburgueses a foc mitjà durant 3-4 minuts per cada costat fins que siguin daurades.
Presentació:
1. Talla els panets per la meitat i torra’ls al forn a 180 °C fins que estiguin daurats.
2. Unta les meitats amb la crema d’alvocat, posa-hi una hamburguesa a cada panet i cobreix amb la salsa de mango i coriandre.
3. Decora amb les fulles de coriandre, tapa amb l’altra meitat del pa i pressiona suaument.
4. Serveix immediatament i gaudeix d’aquesta deliciosa i refrescant recepta ecològica.
Bon profit!
Altres articles d’interès: 6 Tips per a triar aliments ecològics i gaudir d’una dieta sana i responsable