6 Tips per a triar aliments ecològics i gaudir d’una dieta sana i responsable
Tria aliments ecològics per a una dieta sana i responsable. Alimentar-se resulta fonamental, però també hem de ser responsables a l’hora de triar el que ens emportem a la boca, no sols per a tenir una dieta sana i equilibrada. Si no perquè si l’impacte de les nostres accions sobre el mitjà ambienteno es deté. I els recursos que ens dona el planeta seran cada vegada més escassos.
Per això avui et portem 6 Tips o consells que et permetran fer una compra que no sols et beneficiï a tu i a la teva família, sinó que també sigui excel·lent per al planeta. Els aliments ecològics, de temporada i en la mesura del possible, locals, són sense dubtes la millor de les eleccions.
Aliments ecològics de producció local i artesanal
No és necessari abandonar el pa o els snacks, simplement deixem de comprar els de fabricació industrial i triem els d’elaboració artesanal i local. Assegurant-nos que s’empra per a la seva fabricació matèries primeres de primera qualitat i ecològiques. D’aquesta manera fomentarem la seva producció, li farem un bé al nostre cos i ajudarem al comerç local.
Cafès i tes de comerç just
Els cafès i tes que es venen els locals adherits al Comerç just són conreats i manufacturats seguint les més estrictes normes de producció ecològica i orgànica. Respecten la mà d’obra autòctona, són molt més sans i en adquirir-los contribuïm al fet que aquest tipus de negoci prosperi i fructifiqui.
Fruites i verdures orgàniques i de temporada
Triar verdures i fruites que són aliments bio (que no es conreïn per mètodes intensius i amb l’agregat de pesticides, herbicides i adobs químics) resulta vital perquè la nostra dieta ens aporti únicament nutrients. Si són de temporada tenen millor sabor i aroma. Estan en el seu millor moment de saó i resulten sensiblement més econòmiques.
Mínim processament industrial
El processament industrial i ni que dir els aliments ultraprocesados, en general no aporten pràcticament cap nutrient, ja que els que podrien contenir les matèries primeres se solen desnaturalitzar durant la fabricació. En canvi, tenen alts continguts de sucres, agents químics, conservants, grasses. I una llarga llista d’elements poc desitjables per a la nostra salut, que no trobaràs en els aliments ecològics.
Carnes i subproductes de benestar animal
Més enllà de la quantitat de carn que es consumeixi (els metges recomanen que no sigui massa i el medi ambient ho agraeix) o dels subproductes que triïs (llet, ous, etc.) sempre cerca que hagin estat criats de manera ètica i responsable. Evitant el maltractament animal, l’alimentació pobra i l’excés de medicació i/o hormones.
Varietat i balanç
Per sobre de tot tingues una dieta equilibrada, que inclogui aliments ecològics de tots els grups, de manera que rebis els nutrients necessaris perquè el teu cos estigui sa i tingui el millor rendiment. No oblidis fer exercici diàriament. Evita consumir productes que poden ser nocius (alcohol, drogues, medicaments en excés, tabac, etc.). I no deixis de somriure, l’actitud també ajuda a ser feliç.
Altres articles d’interès: La cara oculta dels alvocats