Medi
Cap resultat
Veure tots els resultats
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
Revista de Badalona
Cap resultat
Veure tots els resultats

La cara oculta dels alvocats

perRedacció
2 de juliol de 2024
a Menjar sa, Productes bio
0 0
0
La cara oculta dels alvocats: Un desastre mediambiental

La cara oculta dels alvocats: Un desastre mediambiental

ADVERTISEMENT
Share on FacebookShare on Twitter

La cara oculta dels alvocats

La creixent demanda d’alvocats a Europa i Amèrica del Nord ha triplicat la producció mundial en poc més de 20 anys. No obstant això, aquesta popular fruita és cada vegada més controvertida a causa dels impactes ambientals del seu cultiu i distribució.

Els alvocats, originaris d’Amèrica Central i del Sud, han esdevingut un “superaliment” gràcies als seus beneficis per a la salut. Tot i això, la seva producció genera importants problemes ambientals. La majoria de les plantacions d’alvocat depenen de fertilitzants i combustibles fòssils, augmentant les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

 

 

Els alvocats tenen una petjada de carboni d’uns 2,5 kg de CO₂ equivalent per kg, molt superior a la de moltes altres fruites com els plàtans (0,9 kg de CO₂e per kg) i les pomes (0,4 kg de CO₂e per kg). Tot i que el transport marítim redueix les emissions en comparació amb altres mètodes, la seva distribució global continua sent un problema per al medi ambient.

A més, els arbres d’alvocat requereixen una gran quantitat d’aigua, uns 1.000 litres per kg de fruita, i es conreen sovint en regions amb estrès hídric, com Mèxic, el major productor mundial. Aquest cultiu intensiu pot perjudicar l’accés a l’aigua de la població local.

La transformació de les pràctiques agrícoles tradicionals en grans plantacions de monocultiu ha desplaçat altres cultius natius, incrementant l’ús de pesticides i fertilitzants sintètics, amb conseqüències negatives per a la biodiversitat i la salut humana. En regions com Michoacán, la desforestació causada per noves plantacions d’alvocat amenaça la biodiversitat local.

Els impactes humans també són significatius. Tot i que el comerç d’alvocats proporciona ingressos als agricultors, els problemes ambientals i el crim organitzat associats a les plantacions poden perjudicar les comunitats locals.

No hi ha solucions fàcils, però la cerca d’alvocats de comerç just o produïts orgànicament pot ajudar a mitigar alguns impactes negatius. Els consumidors també poden considerar varietats alternatives d’alvocat i veure aquesta fruita com un caprici en lloc d’un aliment bàsic habitual per reduir la demanda i els efectes ambientals.

 

Altres articles d’interès: Com crear un hort urbà d’estiu: trucs per a l’èxit!

ADVERTISEMENT

Relacionat Articles

Festucs fan la vista clara
Menjar sa

Els festucs fan la vista clara

La luteïna i la zeaxantina són dos carotenoides, concretament són xantofil·les, no carotens. Per tant, no donen lloc a...

perEnric I. Canela
26 de novembre de 2024
Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics!
Alimentació bio

Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics!

Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics! Els panellets són dolços tradicionals catalans que es preparen i consumeixen especialment...

perRedacció
30 d'octubre de 2024
 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya
Alimentació bio

 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya

 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya Amb l'arribada de la tardor, Catalunya es prepara...

perRedacció
14 d'octubre de 2024
La Castanyada: Tradició Sostenibilitat i Gust a Tardor
Alimentació bio

La Castanyada: Tradició, Sostenibilitat i Gust a Tardor

La Castanyada: Tradició, Sostenibilitat i Gust a Tardor Catalunya celebra la Castanyada, una festivitat plena de tradició i sabor,...

perRedacció
11 d'octubre de 2024
Següent Publicació
Hidrogen: L'oportunitat energètica d'Espanya

Hidrogen: L'oportunitat energètica d'Espanya

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Medi

© 2021 Medi.cat - Powered by Dringa.

  • Qui Som
  • Socis Protectors
  • redaccio@medi.cat
  • publicitat@medi.cat
  • Donacions
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
  • Política de Cookies
  • Contacte

Subscriu-te al nostre Newsletter

    He llegit i accepto la Política de Privacitat

    Cap resultat
    Veure tots els resultats
    • Energia verda
    • Construcció
    • Mobilitat
    • Meteo
    • Menjar sa
    • Medi blau
    • Ecopolítica
    • Aigua
    • Economia
    • Turisme i Natura
    • Contingut de marca
    • MediTV

    © 2023 Medi.cat

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In