Medi
Cap resultat
Veure tots els resultats
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
Revista de Badalona
Cap resultat
Veure tots els resultats

Carn de qualitat: Vaca Bruna dels Pirineus

perRedacció
30 d'abril de 2024
a Menjar sa
0 0
0
Carn de qualitat: Vaca Bruna dels Pirineus

Carn de qualitat: Vaca Bruna dels Pirineus

ADVERTISEMENT
Share on FacebookShare on Twitter

Un nou horitzó s’obre en el món de la producció carnívora, amb el llançament d’un projecte innovador destinat a elevar la qualitat de la carn de vaca Bruna dels Pirineus i a fer-la més accessible als consumidors. Encapçalat per una coalició que abasta tota la cadena alimentària, des de ramaders fins a distribuïdors, aquesta iniciativa pionera té com a objectiu principal millorar la tendresa i la valoració de la carn d’aquesta emblemàtica raça bovina.

Dirigit pel president de la Federació de la Raça Bruna dels Pirineus (FEBRUPI), Joan Noguera, el projecte es consolida com un esforç conjunt per potenciar les característiques úniques d’aquesta raça autòctona catalana. A través de l’aplicació d’estudis genètics i la col·laboració de múltiples actors, com els ramaders representats per Februpi, la sala de desfer Pirinat del Ripollès i el distribuïdor Bon Preu i Esclat, s’estableix una nova etapa en la producció i distribució d’aquest producte.

 

 

“La Bruna dels Pirineus és la nostra raça i la que millor s’adapta al nostre territori perquè cria molt bé els vedells, és molt dòcil i això es transmet a la carn”, destaca Martí Orriols, gerent de la Federació de la Raça Bruna dels Pirineus. Amb una visió de país, els impulsors del projecte aspiren a produir una carn d’excel·lent qualitat, fent èmfasi en les seves característiques distintives i en la preservació de les zones rurals.

La iniciativa, que compta amb el suport de diverses entitats i institucions com el Departament d’Acció Climàtica, l’IRTA i la UAB, s’enfoca en la millora genètica de la raça, amb una especial atenció en la selecció de sementals que transmetin les qualitats desitjades per obtenir una carn més gustosa i tendra. Aquesta tasca de cribratge genètic es realitzarà amb el suport de la UAB, mentre que l’IRTA es responsabilitzarà de l’anàlisi i el Departament d’Acció Climàtica assumirà els costos associats.

Des de la fase de producció fins a la seva comercialització, es posa un èmfasi especial en la promoció i difusió de les qualitats d’aquesta carn poc coneguda. “Estem convençuts que tenim una raça autòctona bona i que cal donar-ho a conèixer”, afirma Enric Camprubí, director general de Pirinat, l’empresa responsable de la sala de desfer. Amb la venda ja en marxa en una trentena de botigues del Grup Bon Preu, es preveu una ampliació dels punts de venda a mesura que la producció augmenti.

Per al Grup Bon Preu, aquest projecte no només representa una oportunitat de negoci, sinó també un compromís amb la valoració del producte local i el suport als ramaders. Així mateix, es destaca el paper crucial que juga aquesta iniciativa en la preservació del paisatge i la prevenció d’incendis, mitjançant la gestió sostenible de les pastures.

En definitiva, el llançament d’aquest projecte pioner no només promet millorar la qualitat de la carn de vaca Bruna dels Pirineus, sinó també enfortir els vincles entre els productors, els consumidors i el territori, en una aposta clara per la sostenibilitat i l’excel·lència gastronòmica.

 

Altres articles d’interès: Nous “Àrbitres Ambientals” sorgits per a fer més sostenibles les curses de muntanya

Tags: CarnCatalunyamenjar saPirineusVaca Bruna
ADVERTISEMENT

Relacionat Articles

Festucs fan la vista clara
Menjar sa

Els festucs fan la vista clara

La luteïna i la zeaxantina són dos carotenoides, concretament són xantofil·les, no carotens. Per tant, no donen lloc a...

perEnric I. Canela
26 de novembre de 2024
Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics!
Alimentació bio

Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics!

Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics! Els panellets són dolços tradicionals catalans que es preparen i consumeixen especialment...

perRedacció
30 d'octubre de 2024
 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya
Alimentació bio

 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya

 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya Amb l'arribada de la tardor, Catalunya es prepara...

perRedacció
14 d'octubre de 2024
La Castanyada: Tradició Sostenibilitat i Gust a Tardor
Alimentació bio

La Castanyada: Tradició, Sostenibilitat i Gust a Tardor

La Castanyada: Tradició, Sostenibilitat i Gust a Tardor Catalunya celebra la Castanyada, una festivitat plena de tradició i sabor,...

perRedacció
11 d'octubre de 2024
Següent Publicació
Aprovat el Pla d'Eficiència Energètica per a Carreteres de l'Estat

Aprovat el Pla d'Eficiència Energètica per a Carreteres de l'Estat

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Medi

© 2021 Medi.cat - Powered by Dringa.

  • Qui Som
  • Socis Protectors
  • redaccio@medi.cat
  • publicitat@medi.cat
  • Donacions
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
  • Política de Cookies
  • Contacte

Subscriu-te al nostre Newsletter

    He llegit i accepto la Política de Privacitat

    Cap resultat
    Veure tots els resultats
    • Energia verda
    • Construcció
    • Mobilitat
    • Meteo
    • Menjar sa
    • Medi blau
    • Ecopolítica
    • Aigua
    • Economia
    • Turisme i Natura
    • Contingut de marca
    • MediTV

    © 2023 Medi.cat

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In