Medi
Cap resultat
Veure tots els resultats
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
  • Energia verda
  • Construcció
  • Mobilitat
  • Meteo
  • Menjar sa
  • Medi blau
  • Ecopolítica
  • Aigua
  • Economia
  • Turisme i Natura
  • Contingut de marca
  • MediTV
Revista de Badalona
Cap resultat
Veure tots els resultats

5 hàbits sostenibles per aquest 2024

Adrià MasperAdrià Mas
20 de febrer de 2024
a Menjar sa
0 0
0
5 hàbits sostenibles per aquest 2024

5 hàbits sostenibles per aquest 2024

ADVERTISEMENT
Share on FacebookShare on Twitter

1. Triar alternatives sostenibles de transport:

La realitat és que optar per alternatives sostenibles farà bé a la teva salut, la teva butxaca i al planeta. Accions com caminar, anar amb bicicleta o fer ús del transport públic amb més freqüència , triar un tren en lloc d’un avió per a viatges interestatals curts, compartir vehicle i buscar la ruta més curta possible són accions que ajudaran a que el planeta sigui més sostenible.


Decisions petites que marcaran un gran canvi.

2. Reduir la petjada de carboni en el menjar:

Les dades suggereixen que el menjar representa entre el 10 per cent i el 30 per cent de la petjada de carboni mitjana d’una llar. Molts factors contribueixen a això, com el tipus d’aliments que tries, com i on es produeixen, com es transporten, la forma en què s’empaqueten i els residus que generen al final de la seva vida útil.

Si la meitat de la població mundial adoptés una dieta més rica en plantes, limitant específicament el consum de carn vermella a 57 grams per dia, equivalent a una hamburguesa o un filet un parell de vegades a la setmana, evitaríem 78.3 gigatones d’emissions equivalents de carboni per a 2050, segons estimacions del projecte sense fins de lucre Project Drawdown. Això representa gairebé una cinquena part de les reduccions necessàries per a limitar l’augment de la temperatura global a 1.5 °C per sobre dels nivells preindustrials, un punt crucial en la lluita contra el canvi climàtic.

Un altre dels hàbits a treballar és la reducció de desaprofitament d’aliments, el desaprofitament d’aliments representa al voltant de la meitat de totes les emissions associades amb el sistema alimentari global.

3. Ús responsable d’aigua i energia

L’ús responsable d’aigua i energia es presenta com un dels hàbits sostenibles més crucials. Aquest hàbit, recolzat per la idea de conservar recursos naturals i reduir la nostra petjada ambiental, no sols impacta positivament en la salut del planeta, sinó que també influeix directament en la qualitat de vida de les persones.

La recol·lecció d’aigua de pluja és una altra pràctica sostenible que es pot incorporar en la vida diària. En aprofitar aquest recurs natural, podem reduir la nostra dependència de sistemes de subministrament d’aigua intensius en energia i disminuir la pressió sobre fonts d’aigua dolça limitades.

4. Reduir el consum de plàstic

En l’actualitat, la lluita contra la contaminació dels plàstics s’ha convertit en una prioritat ambiental global. La reducció del consum de plàstic es presenta com un hàbit sostenible essencial per a mitigar els impactes devastadors de les deixalles plàstiques en els ecosistemes i la salut humana.

En adoptar l’hàbit de portar bosses reutilitzables, estàs evitant la generació de residus plàstics que poden trigar centenars d’anys a descompondre’s. A més, contribueixes a la disminució de la demanda de petroli, un recurs no renovable utilitzat en la producció de plàstic.

També pots optar per triar productes amb envasos minimalistes o reciclables; en fer-ho, estàs enviant un missatge a les empreses sobre la importància de la sostenibilitat. A més, en limitar la quantitat d’envasos, es redueix la quantitat de residus plàstics que acaben en abocadors o en el medi ambient.

5. Practicar el consum conscient

El consum conscient és un hàbit sostenible que va més enllà de simplement adquirir productes; implica una reflexió profunda sobre l’impacte ambiental i social de les nostres decisions de compra. Adoptar aquesta pràctica contribueix significativament a la sostenibilitat i al benestar general.

Per a començar a integrar aquest senzill hàbit sostenible, abans de realitzar una compra, investiga sobre l’ètica i sostenibilitat de la marca i el producte. Pregunta sobre els materials utilitzats, les condicions laborals i l’impacte ambiental.

Ser un consumidor conscient implica prendre decisions informades sobre el que comprem i donar suport a empreses que adopten pràctiques sostenibles. En investigar i triar marques i productes que respectin els estàndards ètics i ambientals, contribueixes a la creació d’un mercat més sostenible. Això també envia un missatge clar a les empreses, indicant que els consumidors valoren la responsabilitat social i ambiental.

En un moment on el canvi climàtic demanda accions concretes i la sostenibilitat es converteix en un pilar essencial, els hàbits que hem explorat no sols són una resposta a la urgència ambiental, sinó també un camí cap a una vida més saludable, econòmica i conscient.

 

Altres articles d’interès: L’alimentació ecològica pot reduir el risc de patir càncer de mama

Tags: alimentació sostenibleconsumidorshàbits sosteniblesmenjar sa
ADVERTISEMENT

Relacionat Articles

Festucs fan la vista clara
Menjar sa

Els festucs fan la vista clara

La luteïna i la zeaxantina són dos carotenoides, concretament són xantofil·les, no carotens. Per tant, no donen lloc a...

perEnric I. Canela
26 de novembre de 2024
Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics!
Alimentació bio

Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics!

Ecopanellets: la versió saludable dels panellets clàssics! Els panellets són dolços tradicionals catalans que es preparen i consumeixen especialment...

perRedacció
30 d'octubre de 2024
 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya
Alimentació bio

 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya

 Arriba la temporada de Calçots: Tradició, gastronomia i sostenibilitat a Catalunya Amb l'arribada de la tardor, Catalunya es prepara...

perRedacció
14 d'octubre de 2024
La Castanyada: Tradició Sostenibilitat i Gust a Tardor
Alimentació bio

La Castanyada: Tradició, Sostenibilitat i Gust a Tardor

La Castanyada: Tradició, Sostenibilitat i Gust a Tardor Catalunya celebra la Castanyada, una festivitat plena de tradició i sabor,...

perRedacció
11 d'octubre de 2024
Següent Publicació
Impacte inesperat dels cotxes d'hidrogen en el planeta

Impacte inesperat dels cotxes d'hidrogen en el planeta

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Medi

© 2021 Medi.cat - Powered by Dringa.

  • Qui Som
  • Socis Protectors
  • redaccio@medi.cat
  • publicitat@medi.cat
  • Donacions
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
  • Política de Cookies
  • Contacte

Subscriu-te al nostre Newsletter

    He llegit i accepto la Política de Privacitat

    Cap resultat
    Veure tots els resultats
    • Energia verda
    • Construcció
    • Mobilitat
    • Meteo
    • Menjar sa
    • Medi blau
    • Ecopolítica
    • Aigua
    • Economia
    • Turisme i Natura
    • Contingut de marca
    • MediTV

    © 2023 Medi.cat

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In