L’AMBici, el servei de bicicleta pública metropolitana de l’AMB, ha superat amb èxit els 20.000 usuaris i ha registrat més d’un milió de viatges des del seu llançament el passat gener. Avui, el servei de bicicletes elèctriques, propietat de l’AMB i gestionat per TMB, s’ha presentat a Sant Feliu de Llobregat, on recentment ha iniciat operacions. Amb 12 estacions i més de 130 bicicletes elèctriques en finalitzar el desplegament, es consolida com un punt clau en la mobilitat sostenible del territori.
El rècord de més d’un milió d’usos demostra que l’AMBici és una iniciativa metropolitana reeixida que necessita expandir-se. Des de l’AMB, estem a l’avantguarda de serveis de mobilitat sostenible, creant importants nusos de connexió. Avui, a Sant Feliu, hem presenciat un nus amb l’AMBici, Bicibox, Bus Metropolità, tram i park&ride. Continuarem fomentant aquestes interconnexions per facilitar la intermodalitat”, va afirmar Carlos Cordón, vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, durant la presentació de l’AMBici a Sant Feliu de Llobregat.”
Lourdes Borrell, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, celebra la implantació de l’AMBici a la capital del Baix Llobregat, destacant el paper de la bicicleta com a mitjà de transport interconnectat amb els pobles veïns. Borrell destaca: “A través de les obres d’enterrament que estan en marxa, connectarem la ciutat i la convertirem en un entorn apte per al transport en bicicleta.”
Actualment, el servei ja està operatiu als 11 municipis del Baix Llobregat com estava previst, amb 112 estacions i més de 1.200 bicicletes en funcionament. Aquest servei ha rebut un finançament de gairebé 8 milions d’euros dels fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea (Next Generation).
Aquest sistema, planejat per arribar també a l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs en la tercera fase de desplegament, ofereix un impuls important per fomentar opcions de mobilitat sostenible a la metròpoli de Barcelona. Una vegada completament desplegat, oferirà 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions distribuïdes en 15 municipis: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.
Després de vuit mesos d’implementació progressiva, l’AMBici ha celebrat l’assoliment dels 20.000 usuaris i ha superat el milió de viatges fets. A setembre del 2023, l’ús continuat de les bicicletes ha mantingut una tendència ascendent, amb un total de 236.277 viatges registrats.
Durant la setmana laboral, s’han observat més de 8.000 usos diaris, mentre que els caps de setmana ronden els 5.000 a 6.000 usos per dia. Cada bicicleta, en mitjana, s’ha utilitzat entre 4 i 5 vegades al dia, reflectint una alta demanda i utilització constant del servei.